Storing in uw elektriciteitsnetwerk

Tegenwoordig is een leven zonder stroom bijna ondenkbaar. De meeste mensen raken dan ook in paniek als ze te maken hebben met een storing in het elektriciteitsnetwerk. Een storing in uw groepenkast of meterkast kunt u vakkundig laten herstellen door een ervaren vakman van elektricien.nl. Deze komt bij u langs om alle groepen vakkundig te inspecteren en bekijkt of uw aardlekschakelaar nog naar behoren werkt. Dankzij een elektricien is uw stroomstoring of kortsluiting binnen de kortste keren verleden tijd.

Stroomstoring

Een stroomstoring komt vaak op een ongelegen moment. U zit net lekker op de bank een film te kijken en plotseling valt alle stroom uit. Daar zit u dan in het donker, met apparaten die niet meer werken. Het is niet alleen vervelend, maar het kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk aan kabels die doorsmelten of een brand die kan ontstaan. Een ervaren elektricien kan u in deze situatie van dienst zijn. Dankzij elektricien.nl vindt u deze gemakkelijk en snel.

Een stroomstoring kan een aantal oorzaken hebben. Het kan zo zijn dat niet alleen bij u, maar ook bij alle naast omgelegen woningen de stroom is uitgevallen of zelfs uw hele woonwijk niet meer over stroom beschikt. Bel dan het Landelijk Storingsnummer (0800-9009). Het kan echter ook zo zijn dat uw aardlekschakelaar is uitgevallen door een storing in één van uw apparaten. Als dit het geval is kunt u hier beter niet zelf mee aan de slag gaan. Werken met elektriciteit is gevaarlijk! Eén verkeerde handeling en u kunt uzelf bezeren. Kies voor een specialist en binnen de kortste keren werkt alles weer naar behoren.

Kortsluiting

Kortsluiting wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een apparaat dat niet naar behoren werkt of te veel stroom verbruikt. Als u weet welk apparaat voor de kortsluiting zorgt, is het handig om de stekkers van dit apparaat uit het stopcontact te halen en het apparaat niet meer te gebruiken. Maar in sommige gevallen is het niet helemaal duidelijk welk apparaat de kortsluiting heeft veroorzaakt. Schakel dan een ervaren elektricien in. Deze is bevoegd om uw groepenkast te openen en kan de kortsluiting vakkundig voor u herstellen.

Sinds 1975 is het verplicht om een aardlekschakelaar in uw woning te hebben. Deze zorgt ervoor dat brand bij kortsluiting in de groepenkast wordt voorkomen. Het is daarom voor uw eigen veiligheid van groot belang dat uw aardlekschakelaar goed werkt. Werkt uw aardlekschakelaar niet naar behoren? Laat deze dan repareren door een elektricien. U weet dan zeker dat alle werkzaamheden veilig en professioneel gebeuren.